השם טורטיה במקור בספרדית, סוג מסויים של לחם שנראה כמו פיתה (לאפה קטנה) בצק הטורטיה מורכב מקמח תירס או קמח חיטה ולא מכיל שמרים, הטורטיה הגיע אלינו ממקסיקו ומרכז אמריקה, כיום היא נפוצה גם בקנדה ובארצות הברית, היום גם בישראל תמצאו אפשרויות שונות של טורטיה ממגוון מילויים מעניינים זהו מאכל מסורתי של האינדיאנים באמריקה.
השם טורטיה מקורה מספרד, על שם "חביתה" טורטייה היא חביתה בספרדית ולחם זה מזכיר את החביתה, אז קראו ללחם זה בשם טורטיה, מהטורטייה ישנם מספר מאכלים מקסיקנים מסורתיים כמו: בוריטו, טאקו, אנצ'ילדה, קסדייה, טוסטדה ועוד...